dilluns, 21 de febrer de 2011

LA CHAIMAE PORTA CUSCUS AMB POLLASTRE !!!

La Chaimae Guiovat ha portat a l'Institut una safata de CUCUS amb pollastre. El Cuscus és un plat típic a la cuina marroquina. Estavaaaaaaaaaaaaaaaaaa boníiiiiiissimmmmmm !!!!!!!!!!!!!!

Us deixem la recepta per si algú vol intentar cuinar-lo. Val la pena!!!!

Cuscús de pollastre

(per a 2 persones)

- 2 cuixes de pollastre
- suc de llimona
- cuscús
- 1/2 l de brou de gallina
- "xarmela"
- confit de panses

Per a la "xarmela":
- canyella en pols
- comí
- gingebre
- safrà
- pebre negre
- all
- julivert

Per al confit de panses:
- 1 ceba grossa
- panses de Corint
- sucre
- canyella


Preparacio:

1.Comencem netejant el pollastre. Hi posem una mica de suc de llimona. Després hi passem una mica d'aigua.

2.Tallem la ceba i salem el pollastre. Oli a la cassola i hi dauren la ceba.

3.Preparem la "xarmela" amb all, julivert i oli. Canyella amb pols, comí, una mica de gingebre, un polsim de safrà i de pebre. Ho batem tot i ho estenem damunt del pollastre.

4.Posem el pollastre a la cassola.

5.Mentrestant, rentem el cuscús perquè s'hidrati. Colem l'aigua i l'amanim amb oli d'oliva.

6.Ara posem el pollastre a la cassola amb tota la glaça de la paella. Hi aboquem a sobre tot el brou, amb una mica de sal.

7.Posem la cuscussera al damunt de la cassola on hi ha el pollastre i hi afegim el cuscús. Quan arrenqui el bull el pollastre, l'hi tindrem cinc minuts més.

8.Refresquem el cuscús amb una mica d'aigua. Ho remenem una mica; més sal, i ja el podrem tornar a posar a la cuscussera. I cinc minuts més.

9.A part, hem confitat ceba en un cassó amb aigua i sucre. Ara hi posem una mica de canyella i unes panses de Corint. I ho deixem fer a foc lent remenant-t'ho tot de tant en tant.

Informacio Nuticional

El cuscús de pollastre és un excel·lent plat únic, la base la constitueix la sèmola de blat, les verdures, el brou i el pollastre. És un altre plat mediterrani excel·lent. Les preparacions mediterrànies és caracteritzen perquè són plats únics amb una base d'hortalisses, verdures, sèmoles, pasta, arròs, patates, i en menor proporció carn o peix, condimentat tot amb herbes i espècies pròpies de cada zona.