dilluns, 27 d’abril del 2009

El gat que no era gat (Andressa Macedo). Narració guanyadora del premi Sant Jordi '09


Fa molts anys enrere, hi havia una nena que es deia Sílvia que vivia amb la seva mare.
Un dia la Sílvia va anar al zoo amb la seva mare, li van agradar tots els animals, però n'hi havia un que li va agradar més, era al tigre. A la nit la nena va dormir pensant en el tigre; al matí quan va anar a l'institut, va trobarse amb un petit gat de color groc i negre i li va demanar a la seva mare si el podia portar a casa, però la mare li va dir que no perquè un gat donava molt de treball.


La nena va plorar, la mare va dir d'acord però tu has de cuidar molt bé aquest gat.

La nena es va quedar molt contenta.

Van passar els any i el gat va creixer i la mare va tenir por que fos un gat, sinó un tigre. En aquells temps, va veure que al zoo havia desaparescut el fill de la tigressa que s'assemblava molt al gat de la seva filla.

La mare de la Sílvia va parlar amb ella i va dir que aquest gat era el tigre que havia desaparescut ja fa molts temps. La nena va riure i va dir que no, que el seu gat era un gat molt gran.

Passat uns dies la nena va sortir a passejar amb seu gat(tigre) i el gat va veure un gos i va correr darrere d'ell. La nena va parlar amb la mare d'això i la mare es va enfadar.

Un dia a la nit la mare va agafar el gat i el va donar al zoo; al matí quan la nena es va aixecar i va cridar el gat i no el va trobar, es va preocupar i la mare va parlar amb ella i la nena va dir que tenia moltes ganes de veure el seu gat i van anar al zoo.

Quan va arribar al zoo, va veure al seu gat jugant amb molts altres tigres i la nena es va ficar molt contenta quan el tigre va veure la nena va fer un crit molt fort. La Sílvia va trobar molt a faltar al seu gat.

El tigre va tenir molts fills amb una tigressa, la nena va estar molt contenta i va dir que els fills del tigre eren els seus nebots.

Més tard la nena va tornar a tenir gat i el va anomenar TIGRE.