dilluns, 14 de novembre de 2011

ACTIVITAT DE "EL BOSC 3D" DEL CURS PASSAT

El passat dijous, dia 16 de desembre de 2010, vam fer una classe pràctica sobre "El bosc" . Participaven alguns dels alumnes d'Aula d'acollida de l'Institut Ernest Lluch i Martí de Cunit i va estar impartida per Miriam González.

La sessió va consistir en anar seguint visualment els cartells expossats; aquests plafons inclouen fotografies i text sobre el tema del coneixement i cura de la natura i, concretament, del bosc. La Miriam anava, doncs, explicant de forma progressiva els continguts mentre els alumnes llegien al xat, expressaven els seus dubtes i contestaven les preguntes pertinents.

A l'aula, amb activitat presencial, estava jo com a tutora d'aula d'acollida, resolent els possibles problemes tècnics o de falta coneixement dels continguts, ja que el nivell acadèmic dels alumnes que van assistir és d'adaptació curricular i encara no dominen la llengua catalana.

Un parell d'alumnes entenien força bé les activitats pautades i les treballava bé. Un altre dels alumnes encara no tenia nivell suficient per seguir el taller tal i com anava, però se'n va surtir força bé preguntant-me a l'aula, de forma directa i repetint les respostes escrites de la resta de companys, com a reforç del seu aprenentatge.

Van fer activitats de diversa metodologia: sopes de lletres, resoldre de forma escrita les qüestions plantejades per la Miriam, visionat de fotografies, etc. També vam fer una sèrie de fotografies del món virtual sobre la feina feta per tal de plasmar-la en una presentació que estem el.laborant.

L' activitat va estar molt interessant i va superar per molt les espectatives creades, ja que haviem d'anar amb compte amb els nivells curriculars d'alumnes tan diversos en els seus nivells de llengua oral i escrita del català, tant com del nivell acadèmic que poseeixen cadascú d'ells.

L'hora sen's va passar ràpideta i els alumnes va quedar "satisfets" de la nova forma de fer servir Opensim. Seria bo poder repetir l'experiència o, tan de bo, ampliar-la per tal de fer-la amb alumnes d'altres nivells dintre de l'aula d'acollida o bé a nivell d'alumnat d'aula ordinària. D'aquesta manera es podrien utilitzar al 100% els panells preparats.

Moltes gràcies a la Miriam i als alumnes participants !!! Publicarem al bloc la nostra presentació de fotografies !!!