diumenge, 7 de novembre de 2010

HEM REBUT LA MECIÓ ESPECIAL DEL PREMI INTERNACIONAL ITworldEDU '2010 !!!!!!!!!!!


L'ITworldEdu 2010 conclou que cal individualitzar l'aprenentatge per mitjà d'eines tecnològiques

L’àmbit TIC-Educació és un motor de negoci i de canvis pels sectors editorial, tecnològic i energètic

El projecte “Euclides Televisió” de l’Institut Euclides de Pineda de Mar ha guanyat el Primer Premi ITworldEdu 2010

Avui s’ha clausurat la tercera edició de l’ITworldEdu 2010, en la que han participat més de 700 persones del sector de l’Educació i de les TIC, per a impulsar l’ús i la implantació de les noves tecnologies a les escoles i centres d’ensenyament.

En aquests tres dies, s’ha posat sobre la taula la necessitat actual de poder individualitzar l’aprenentatge per mitjà d’eines tecnològiques. S’ha mostrat com aquestes eines pensades per l’educació permeten adaptar-nos a un nou model educatiu basat en l’autonomia de l’alumne. Els casos de bones pràctiques presentats a l’ITworldEdu permeten que l’alumnat pugui construir, comunicar, connectar, col·laborar i compartir socialment el coneixement. Aquest context indica que a l’àmbit TIC-Educació se l’ha de considerar com un sector productiu i econòmic emergent i que suposa un motor de negoci i de canvis pels sectors editorial, tecnològic i energètic.

Altres exemples de bones pràctiques han estat els guanyadors dels Premis ITworldEdu 2010.

El 1er Premi s’ha lliurat a “Euclides Televisió” de l’Institut Euclides de Pineda de Mar, dins de la categoria d’eines i plataformes per la Comunicació virtual, per ser un projecte consolidat en l’ús de la televisió amb finalitats educatives. El 2on Premi ha estat pel Projecte “Webex” del Centro Asociado UNED de Tudela (Navarra), dins de la categoria d’eines per millorar la gestió organitzativa, per ser un projecte que ofereix una solució global a totes les necessitats de gestió d’un gran centre de formació. El projecte guanyador del 3er Premi ha estat “La tecnologia al servei de la creativitat: Taller de creació de videojocs a l’aula” de l’Escola Projecte de Barcelona, dins de la categoria d’eines i aplicacions didàctiques per la pràctica docent i continguts digitals, per ser una eina didàctica d’aplicació internament a l’aula.
La menció especial ha estat per “Projectes educatius a l’Aula d’Acollida basats en móns virtuals 3D” de l’Institut Ernest Lluch i Martín de Cunit.

L’ITworldEdu 2010 s’ha clausurat en un acte presidit per Ernest Maragall, Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya; Mateu Hernández, Director de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona; Josep María Cervera, Director de l’Àrea d’internacionalització empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona; Josep Lluís Checa, Director Gerent del Centre de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya; Elisabet Marill, Portaveu de les empreses impulsores del ITworldEdu; i Josep Menéndez, Director General del Cetei-Fundació Joan XXIII, Entitat organitzadora de l’ITworldEdu 2010, que han convidat als participants a ser valents en l’ús de la tecnologia a les aules.